23948sdkhjf

Nekter for å ha millionsvindlet Lego

En lego-ansatt og en el-direktør sier seg ikke skyldig i tiltalen om bedrageri og grovt utroskap mot Lego.

De to mennene anklages for å ha snytt Lego for millioner av kroner ved ha øke beløpet på regninger for elektrisk arbeide og å sende regninger for arbeid, som aldri er blitt utført. Men de innrømmer ikke skyld, skriver plastforum.dk.

- Har du overfakturert eller sendt ut fakturaer for fiktivt arbeide, blir den ene, som er eier av et elektrisk firma, spurt i retten i Kolding.

- Nei. All den jobben som er fakturert, er utført, svarer mannen.

Lego har sett nærmere på faktureringene og får de ikke til å stemme med deres egne regnskapstall. Ett eksempel som kom opp under rettssaken er en regning på 612.500 kroner, en jobb som aktoren mener har en reell kostpris på 98.550 kroner.

Direktøren i det elektriske firmaet parerer med å si at det er en ting aktoren ikke har tatt høyde for og det er at man ikke kan regne med at alt står i Lego-systemets regnskapssystem.

- Det kan mangle både lifter, materiale, ja egentlig det meste, sa han i retten, og la til at det ikke er alle montører som er like gode på å taste deres materialforbruk inn i systemet. Det gjelder spesielt hvis de henter materialene fra bilene deres på stedet, sa direktøren.

Du kan lese mer fra rettssaken her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078