23948sdkhjf

Lego-ansatte tiltalt for millionbedrageri

To ansatte ved Legos hovedkontor i danske Billund er tiltalt for millionbedrageri.

Det skriver plastnet.se.

De to står tiltalt for i løpet av mer enn sju år å ha underslått flere millioner kroner fra Lego AS. En mann som var ansatt i Lego sørget for at fakturaer ble betalt ut til en person som eier et el-selskap på øya Fyn, og som ifølge aktor i løpet av lang periode har levert fakturaer som ikke har vært reelle.

Ifølge aktoren har de to mennene gjennom sitt samarbeid, via regninger som var for høye i forhold til det utførte arbeidet, systematisk underslått millioner av kroner i løpet av sju år.

I tillegg til å ha fakturert for høye summer, skal mennene også ha fakturert tjenester som aldri ble utført. Mannen som sørget for at fakturaene ble betalt er ansatt i Lego-konsernet og er også tiltalt for bestikkelser.

De to mennene sier seg ikke skyldig etter tiltalen, og derfor er det opp til en domstol i Kolding på Jylland å avgjøre om de skal dømmes eller ikke. Saken ble avsluttet for noen dager siden, og det forventes at en eventuell dom vil være klar i januar.

Det skal ha vært i perioden august 2009 til november 2016 at de to mennene skal ha samarbeidet om bedrageriene. Politiets etterforskning har avdekket anklager om 63 alvorlige brudd. 53 av dem handler om de to sammen, mens 10 av lovbruddene gjelder anklager mot den Lego-ansatte medarbeideren.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109