23948sdkhjf

Velger Esbjerg som sin første fullskala-fabrikk

Quantafuel i Danmark har bestemt seg. Selskapets første fullskala-fabrikk skal ligge i Esbjerg.

Det skriver plastforum.dk, som legger til at dette blir selskapets frøste europeiske fabrikk av denne sorten.

Quantafuel har nemlig utviklet en helt ny teknologi, som kan omdanne avfallsplast til oljeprodukter som igjen kan brukes i produksjonen av ny plast og miljøvennlige brensel.

Quantafuel har nylig undertegnet kjøpsretten til en 140.000 kvadratmeter stort areal som skal brukes til forretningsformål. Og til våren forventer virksomheten å begynne å bygge en ny fabrikk, som omdanner avfallsplast til for eksempel nafta. Dette kan så gjenbrukes i plastindustrien, og dermed økes andelen av gjenbrukt materiale i ny plast.

-Etter å ha gjennomført en bred undersøkelse av nesten 100 mulige plasseringer for den nye fabrikken i Danmark, falt valget på Esbjerg. Grunnforholdene gjør det mulig  for oss å ha en viss fleksibilitet når det gjelder utformingen av anlegget. Samtidig ligger Esbjerg logistisk strategisk plassert, sier prosjektlederen hos Quantafeul, Erik Rynning.

Målet er at Quantafuels nye fabrikk skal bearbeide 80.000 tonn plastmateriale i løpet av et år, og selskapet er i gang med å industrialisere og standardisere teknologien, som skal brukes. Det er også på sikt lagt et mål om at det nye bygget skal ha et standard-design, som gjør at det enkelt kan brukes andre steder i Europa, hvor det også er bruk for å gjenvinne plast.

Quantafuel investerer 100 millioner Euro i anlegget i Esbjerg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094