23948sdkhjf

Produksjonen har økt med 38 %

Tau-produsenten Selstad AS i Måløy merker gode tider – til tross for korona. Produksjonen av tau har så langt økt med 38 prosent i år sammenliknet med 2019.

De gode tidene har ført til at Selstad AS har opprettet tre nye stillinger ved taufabrikken, som Firdaposten omtaler som den eneste gjenværende taufabrikken i Nord-Europa.

Med andre ord opplever Selstad AS en utviding av egen produksjon i Måløy, og det gjør selskapet for å kunne sikre kundene avgjørende utstyr i en tid der den globale utsikkerheten er stor. Med utvidelsen får nemlig fabrikken 100 prosent kontroll over hele verdikjeden, noe som sikrer kvaliteten på produktene.

NYTT PRODUKT: Selstad taufabrikk i Måløy utvikler et nytt tauprodukt som skal brukes til krabbefiske. ILLUSTRASJONSFOTO: SELSTAD

Selstad leverer tau til både fiskerinæringen, oppdrettsbransjen og til skipsnæringen, og utvidelsen gjør at bedriften raskt kan snu seg rundt når kunder her i landet trenger tau fort.

Salgs- og markedssjef i selskapet, Marit Selstad, forteller til Firdaposten, at og Selstad har hatt sine utfordringer med koronaen – og da særlig på logistikksiden.

-Men vi har hatt en bevisst strategi i bedriften på hvordan vi skal forhindre smitte og satt ned regler som alle skal følge, sier hun til lokalavisa.

FISKERI: Selstad AS holder til i Måløy og leverer mye tau til fiskerinæringen. FOTO: SELSTAD

Samtidig med en oppskalering av produksjonen, jobber Selstad nå med å utvikle et nytt tau – som skal brukes i krabbeliner – og da spesielt rettet mot snøkrabbe- og kongekrabbe-fiske.

-Vi produserer det slik at tauet skal holde seg stabilt lenger, og redusere snurr, heter det fra fabrikken.

Selstad produserer sin egen fiber, noe som gjør at tauet får en spesielt høy kvalitet.

Det er imidlertid snurrevadtauet som er det Selstad er mest kjent og som også i framtiden vil være hovedprioriet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078