23948sdkhjf

Investerer i maskiner til tross for koronaen

Den danske plastprodusenten Rolf Schmidt Industri Plast har også merket koronakrisen, men bedriften holder seg til oppsatte planer og optimaliserer produksjonen med flere nye maskiner.

Det skriver plastforum.dk.

Strategien er som den alltid har vært. Løpende investeringer i maskinteknologi tiltrekker nye medarbeidere og sikrer kundene kort leveringstid. Derfor har bedriften installert en ny portalfreser og en automatisk dreiebenk. Dette skjer til tross for at Rolf Schmidt Industri Plast ikke er upåvirket av koronakrisens konsekvenser.

Fallet i ordreinngangen har stabilisert seg, og direktør Flemming Andreassen ser lysere på framtiden nå. Han forventer likevel at man skal langt inn i 2021 før aktiviteten er tilbake på samme nivå som før covid-19.

-I mars og april i år merket vi ingenting til koronakrisen. Da var det tydelig at kundene våre fortsatt hadde prosjekter i gang. Men fra midten av mai og fram til sommeren merket vi en nedgang, og det ble klart at mye ble satt på vent, sier Andreassen i en pressemelding. Han utdyper, at det spesielt var eksportorienterte maskinbyggere, som ikke skulle ha bearbeidet materiale i samme omfang som tidligere.

Til gjengjeld opplevde bedriften fortsatt en fin utvikling i medisin- og dagligvareindustrien, som i noe grad kompenserte for den manglende ordreinngangen fra andre bransjer.

- Vi har vært godt hjulpet av vi er en servicebedrift for mange ulike kunder. Det har vært med på utjamne omsetningsnedgangen, fortsetter Andreassen.

Selv om man stadig ikke er helt i budsjettbalanse har virksomheten holdt fast ved de planlagte maskinvesteringene. For litt mere enn tre millioner kroner har man investert i en ny CMS portalfreser, som nå er satt i drift ved siden av den eksisterende produksjonen.

Samtidig har man kjøpt inn en mindre, automatisk dreiebenk fra Mazak, som har vist seg å være en vellykket investering i maskinparken.

- Vår gamle dreiebenk ble stort sett aldri brukt, men den nye er i gang hele tiden. Den har allerede bevist sin investering, og viser igjen at ny teknologi gjør en forskjell. Portalfreseren var en nødvendig investering, da den er større og mer fleksibel kapasitetsmessig, enn den vi hadde tidligere, konstaterer Flemming Andreassen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078