23948sdkhjf

Ny dansk video skal hjelpe flere i gang med Operation Clean Sweep

Den danske plastindustrien har nylig publisert en video om Operation Clean Sweep (OCS), som skal få flere bedrifter til å slutte seg til dette miljøprogrammet.

Det er plast.dk som skriver dette.

Plastforum har tidligere omtalt OCS, og stadig flere norske aktører i plastbransjen finner prosjektet interessant. Videoen som nå lanseres vil også være viktig og aktuell for norske plastprodusenter.

Nå har den danske plastindustrien tatt grep om prosjektet og dets budskap om å ikke la noe plastgranulat gå til spille i miljøet. I videoen som nå presenteres, er det en tegner som på enkelt vis illustrerer de ulike trinnene i OCS. Videoen oppfordrer til handling mot målgruppen, som er danske plastindustri-aktører.

Videoen skal bidra til at enda flere virksomheter kan melde seg inn i miljøprogrammet OCS.

-Videoen skal ses som en håndrekning til de bedrifter som ennå ikke har tatt stilling til Operation Clean Sweep. Vi har med denne videoen forsøkt å forklare de ulike trinnene i OCS på en enkel og humoristisk måte, der vi også har lagt vekt på å forklare hvem OCS henvender seg til. For selv om an ikke selv som bedrift håndterer plastgranulat, kan likevel være med for eksempelvis å påvirke verdikjeden, sier miljøkonsulent Anders Kildegaard Knudsen til plast.dk.

I Danmark har mer enn 100 bedrifter sluttet seg til Ocean Clean Swep, og målet er få med flere. Utover det å gi mening i forhold til produksjonen, vil industriens støtte til programmet være et viktig signal å sende fra en bransje som ønsker å bidra til en mer grønn omstilling og være foregangsland for framtidens plastindustri.

  

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078