23948sdkhjf

Går for nullutslipp innen 2050

ArcelorMittal jobber ikke bare med å gjøre stålproduksjonen karbon-nøytral, men man arbeider også med teknologier som kan hjelpe den kjemiske industrien til å produsere plast som også er karbon-nøytral.

Verdens største stålprodusent, ArcelorMittal, har satt seg som mål å være karbon-nøytral innen 20250. Målet I Europa er å redusere utslippene med 30 prosent innen 2023.

Det skriver Steeltimes International.

- Som den ledende aktøren innen stålproduksjon, må vi være også ledende på bærekraft og kutt i utslipp av karbondioksid i stålindustrien. I dag er setter denne industrien et solid karbon-fotavtrykk etter seg, sier konsernsjef Aditya Mittal i ArcelorMittal.

Mittal avslører også at de ikke bare jobber med teknologi som skal gjøre stålindustrien karbon-nøytral. Selskapet arbeider også med teknoligier som kan bidra til at den kjemiske industrien kan produsere plast som også er karbon-nøytral.

Han mener at selskapets – og hele stål-industriens – største utfordring er å bruke ren teknologi i stålproduksjonen på kommersiell basis, og samtidig være konkurransedyktig i den globale stålindustrien.

- Hvis verden skal nå målet om null-utslipp i 2050, må alle deler av økonomien i alle verdens regioner bidra. Vi i ArcelorMittal jobber med ulike pilot-teknologier som har utmerket potensiale, sier han videre.

I Hamburg, som ArcelorMittal eier og driver Europas eneste DRI_EAF-fabrikk, tester ikke selskapet muligheten for å redusere utslippene med hydrogen, men man tester også ut metoder for en karbonfri DRI i EAF i den spesifikke stålproduksjonen.

- Hydrogen har et stort potensial, men vi har også tro på å jobbe med bioenergi, karbonfangst, -bruk og -lagring, noe som av det internasjonale energibyrået IEA og FNs klimapanel IPCC anser som helt nødvendig for å kunne nå målet om nullutslipp i 2050, sier Mittal.

ArcelorMittal jobber også med å ikke bare gjøre stålproduksjonen karbon-nøytral, men at man også jobber med teknologier som kan hjelpe den kjemiske industrien til å produsere plast som også er karbon-nøytral.

ArcelorMittal vil lansere en oppdatert plan for sin virksomhet i løpet av året for å kunne levere nullutslipp innen 2050.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078