23948sdkhjf

Samarbeider om store 3D-utskrifter

Royald DSM og Nedcam, en leverandør av 3D-printede totalløsninger, har inngått et samarbeid for å forbedre tilgangen til skalerbare FGF (Fused Granutale Fabrication) utskrifter.

Det skriver plastnet.se.

Nedcam kommer til å tilby FGF 3D-utskrifter med DSM-materiale. De to aktørene kommer til å utforske nye muligheter for å kunne produsere store og sirkulære produkter til sluttbrukeren.

Nedcam har investert i en CEAD AM Flexbot-robot 3D-printer til sitt anlegg i nederlandske Heerenveen. Gjennom sitt arbeid med DSM om materialer og 3D-printteknologi vil Nedcam kunne tilby kommersielle tjenester for prouksjon av 3D-utskrifter til produsenter som leter etter store applikasjoner med DSMs pelletsmaterialer.

De to selskapene kommer til å samarbeide for å utvikle og teste nye materialer, prosesser og applikasjoner, og kommer også til å føre innovative løsninger til markeder som krever stor 3D-print, slik som marin næring, fornybar energi, konstruksjon og infrastruktur, skriver plastnet.se videre.

Nedcam produserer for tiden plugger og former av ulike materialer, som for eksempel glassfiberarmerte kompositter og stål, som ofte brukes til engangsforbruk eller til et avgrenset bruk, noe som resulterer masse avfall hvert år.

Å kunne benytte seg av FGF som produksjonsmetode med gjenvinnbare materialer, gir en mer bærekraftig prosess, mener de to aktørene som nå har inngått et samarbeid.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.134