23948sdkhjf

Forkjøla? Du kan gå på jobb hvis du har negativ koronatest

Føler du deg litt pjusk og forkjølet, kan du nå få gå på jobb. Under forutsetning av at du har tatt en koronatest som er negativ.

NHO har hatt møte med politisk ledelse i Helsedepartementet. Bakgrunnen for møtet var at flere av NHOs medlemsbedrifter oppfattet forskjølesesregimet som rigid og uklart. På møtet fikk NHO vite at dersom du har symptomer på forkjølelse og har tatt en koronatest som er negativ, kan du nå gå på jobb. Tidligere var det slik at alle med slike symptomer måtte holde seg hjemme – uansett test-resultat.

Dette ville utover høsten og vinteren blitt vanskelig for flere bedrifter der hjemmekontor er lite hensiktsmessig og vanskelig. Mange av NHOs medlemsbedrifter har derfor fryktet for stort fravær dersom forkjølelsesregimet skulle fortsette.

- Vi er glade for at vi nå har en felles forståelse med helsemyndighetene som gjør at flere som ikke har korona kan komme tilbake på jobb, sier Nina Melsom i NHO.

En forutsetning for å komme tilbake på jobb vil være å ha tatt en koronatest som er negativ. Når man har fått testresultatet og man ikke har alvorlige symptomer kan man gå tilbake på jobb. Litt hoste eller tett nese er ikke grunn til å holde seg borte etter at man har tatt en test.

Nina Melsom understreker at det fortsatt er viktig for bedrifter å følge opp med gode smitteverntiltak. 

– Vi har forståelse for at man må være hjemme til man vet om symptomene er korona. Det er viktig at folk tester seg ved luftveissymptomer, og holder seg hjemme hvis de har feber. Også for bedriftene er det viktig å unngå at alle kolleger blir smittet. Våre bedrifter vil fortsette å praktisere gode smittevernrutiner. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125