23948sdkhjf

Plastgiganten LyondellBasell styrker samarbeidet med Nordic Polymers

I 11 år har Nordic Polymers representert A. Schulman, nå LyondellBasell – innen salg av konstruksjonsplast til hele Norden. Det har de gjort med så stor suksess at den prominente plastprodusenten nå har udvidet samarbeidet med Nordic Polymers, som fremover vil være distributør av masterbatch i Sverige, Norge og Finland – sterkt forankret i den velrenommerte lokale fabrikken i Åstorp.

LyondellBasell er blant verdens største produsenter av plastråvarer - en posisjon konsernet konsoliderte i 2018 med oppkjøpet av A. Schulman, som er kjent i markedet for deres masterbatch så vel som konstruksjonsplastkvaliteter. Basert på et ekstremt vellykket samarbeid med Nordic Polymers i 11 år, har LyondellBasell nå valgt å overlate distribusjonen av masterbatch i Sverige, Norge og Finland til det nordiske selskapet.
  

«Vi er enormt stolte over at LyondellBasell ikke bare har utvidet vår eksisterende kontrakt for salg av strukturell plast i Norden, men også utvidet samarbeidet. Det er en enorm anerkjennelse som en av markedets største aktører har utnevnt oss som distributør av masterbatch - dette vil bare gjøres om du er mye effektiv med kompetent set-up», sier Henrik Hansen, administrerende direktør og medeier i Nordic Polymers.

160 års erfaring bak seg

Distribusjonen av masterbatch vil bli understøttet av Nordic Polymers seks utegående selgere, som har tilsammen omtrent 160 års erfaring med salg av plastråvarer. 

”Vi har allerede en stor tyngde i markedet, og den nye avtalen vil styrke vår posisjon og gjøre oss i stand til å tilby et enda bredere produktspekter. Vi har stor tiltro til at vi kommer til at få suksess med distribusjonen av masterbatch ved fortsatt å jobbe engasjert, målrettet og utviklende med kundene,” forteller Peter Arentz, CEO og medeier av Nordic Polymers. 

Lokal fabrikk, rask service

I Sverige er LyondellBasell mest kjent for fabrikken i Åstorp, som ble stiftet i 1986 under navnet Delta Plast. Det er snakk om Nordens største produksjon av masterbatch, og den lokale forankringen er en stor fordel for Nordic Polymers distribusjon. 

”Det gir oss en fantastisk fleksibilitet med en fabrikk i hjemmemarkedet. Det skaper en synergieffekt, som i høy grad kommer våre kunder til gode,” forklarer Henrik Hansen og Peter Arentz legger til:  

”Det stemmer godt overens med vår ambisjon om å være tett på kundene. På den måten kan vi krydre våre faglige kompetanser med rask service og assistanse, og til å understøtte dette formål har vi ansatt spesialisten Stefan Clausen, som har tett på 30 års erfaring innenfor masterbatch og er tidligere selger for Lyondell.” 

OM NORDIC POLYMERS:
- I 25 år har Nordic Polymers beskjeftiget seg med handel, distribusjon og behandling av polymer på det nordiske marked. Den nye distribusjonsavtalen med LyondellBasell betyr at Nordic Polymers i dag kan tilby et stort utvalg av masterbatchløsninger til stort sett alle plastsegmenter i Sverige, Norge og Finland. 

Læs mere på www.nordicpolymers.dk

Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062