23948sdkhjf

Droner i kampen mot plast

Det tas stadig nye grep i kampen mot plastforurensning. Nå skal droner kartlegge søppel langs strender.

Det er Akvaplan-niva som er i full gang med å kartlegge marint søppel langs strendene i Troms og Finnmark, heter det i en pressemelding fra Akvaplan Niva. notis.

For å gjøre dette, bruker de for første gang droner og satellitt. Prosjektet skal ha fokus på å oppdage, kartlegge og identifisere plastforsøpling ved bruk av tekniske og digitale løsninger.

Prosjektet har nå hatt sin oppstart og Morten Thorstensen og Frank Beuchel fra Akvaplan-niva har vært på feltarbeid til lokaliteter i Troms (Vannøya, Rebbenesøya) og to i Finnmark (Porsanger og Alta). Her fikk de testet ut dronen for kartlegging og kvantifisere plastforsøppling som i all hovedsak kommer fra fiskerinæringen. 

DRONE: Slik ser det ut når Akvaplan-nivas droner opdpager marin forsøpling. FOTO: AKVAPLAN-NIVA

Feltarbeidet vil bli koordinert med prosjektpartnere SALT Lofoten, som skal gjennomføre bakkeundersøkelser, og TERRANOR som har ansvar for bildeanalyse og kvantifisering ved hjelp av machine learning. Det blir også tatt satellittbilder av de aktuelle områder for å foreta sammenligning med dronebilder og bakkeundersøkelser (ground truthing). 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063