23948sdkhjf

Pringles-boksen – plast, papp eller aluminium?

De som designet pringles-boksene i sin tid hadde nok ikke kildesortering i bakhodet. Nå gjør imidlertid Pringle-eieren Kellog’s grep for at det skal bli enklere å forholde seg til boksen når du skal kildesortere.

Det er klikk.no som nå skriver at Kellog’s tar affære. Pringles-boksen består vanligvis en metall-bunn, plastlokk og et lokk i metall som kan rives av. I tillegg består selve boksen av foliert papp.

Tre år etter at chipsen ble slaktet av den britiske Resirkuleringsforeningen, tar Kellog’s grep.

Den nye Pringles-boksen består av 90 prosent papir, mens 10 prosent er en plastfilm som hindrer at oksygen kommer inn i boksen og dermed vil ødelegge den klassiske Pringles-smaken.

Den store utfordringen er imidlertid fortsatt lokket, som er laget i plast. Det må bort, mener Kellog’s. Den nye boks-versjonen er utprøvd i to utgaver: En med plastlokk og en med et papir-lokk, så det ender nok med den siste varianten.

Kellog’s som har en målsetning om at all deres emballasje skal være resirkulerbart innen 2025, produserer tre millioner Pringles-bokser i Europa hver dag, skriver Klikk.no.

Hvordan skal så dagens Pringles-boks kildesorteres? Jo, boksen skal sorteres i restavfallet, mens plastlokket skal i plastemballasje.

Pringles ble introdusert i 1968 og ble lansert på det norske markedet høsten 1998.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.218