23948sdkhjf

Bedre resultat for Haitian til tross for pandemien

Omsetningen for årets to først kvartal er uforandret for kinesieks Haitian International Holding, mens bruttogevinsten derimot økte.

Dette til tross for at selskapet ble tvunget til å stenge produksjonen en måned i begynnelsen av 2020.

Kinas største produsent av sprøytestøpingsmaskiner rapporterer at salget økte med 0,1 prosent til drøye fem milliarder kinesiske yuan, som tilsvarer 728 millioner dollar, i løpet av de sekst første månedene i år. Dette til tross så realiserte produsenten et bruttoresultat på nesten 1,7 milliarder kinesiske yuan (244 millioner dollar), som er en økning på 6,4 prosent sammenliknet med første halvår 2019.

Bruttogevinstmarginalen økte til 33,6 prosent, ifølge en resultatrapport som nylig ble lagt fram. Dette viser en forbedret produktivitet, en nedgang av råvareprisene og en økning av yuan-dominert eksportsalg som skyldtes valutakursendringer, heter det i en pressemelding fra Haitian.

Ledelsen i selskapet ser positivt på utsiktene for den kinesiske økonomien for andre halvår 2020, men tør ikke spå om eksportmarkedet slik situasjonen nå er.

-I løpet av andre halvår, når det amerikanske presidentvalget nærmer seg, kommer kampanjer med viktige spørsmål rundt Kina å medføre flere ulemper for den innenlandske økonomien, heter det videre fra selskapet. Det kommer til å komme handelskriger, avglobalisering og geopolitiske kriser blant land den nærmeste tiden, og dette vil medføre stor usikkerhet for den globale økonomien, opplyser Haitian.

 Kilde: plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079