23948sdkhjf

Unik gave for å rydde strendene

Som eneste kommune i landet har Karmøy kommune fått tildelt en pengegave fra Handelens miljøfond til prosjektet «Vi rydder hele Karmøy». Prosjektets mål er å rydde hele Karmøy for plast i løpet av tre år.

– Karmøy kommune har i flere år arbeidet med strandrydding, og har i sitt arbeid bidratt til at frivillige, skoler og foreninger har ryddet mange kilo langs kysten vår. Det blir gjort et flott arbeid, sier miljøvernrådgiver Pernille Iden i Karmøy kommune. Hun påpeker at den kontinuerlige tilstrømningen av ny plast fra land og sjø, og de mange mer utilgjengelige stedene, gjør at det må bli en bedre systematikk i arbeidet som blir gjort. I prosjektet skal også Karmøy kommune vurdere og iverksette plastreduserende tiltak i egen drift.

Karmøy har mange viktige naturområder for sjøfugl. Dette gjør det ekstra viktig å fjerne plast som kan være skadelig for fugler og andre dyr.

– Det å administrere strandrydding er ikke en lovpålagt kommunal oppgave, men det er viktig å få inn ekstra ressurser for å kunne støtte oppunder det viktige arbeidet de frivillige gjør, sier Iden. En pengegave skal derfor bidra inn i finansiering av prosjektstilling innen naturforvaltning, som da også skal arbeide med marin forsøpling.

Karmøy kommune også søkt om motivasjonsmidler til lag og foreninger som vil forplikte seg til opprydding av en strand, kyststripe eller vann, via ordningen «Adopter en bit av Norge». Det vil da være mulig for lag, foreninger og organisasjoner å forplikte til å rydde et gitt område noen ganger i året mot en pengegave. Dette vil det komme mer informasjon om.

Handelens miljøfond mottok 90 søknader på de 12 millionene som skulle deles ut til totalt 27 prosjekter. 

 

Kilde: Pressemelding fra Karmøy kommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.422