23948sdkhjf

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

PolyOne har siden 1. juli fått nytt navn – til Avient etter at overtakelsen av Clariant Masterbatch er ferdigbehandlet.

Oppkjøpet, som har en prislapp på 1,44 milliarder dollar, innebærer at Avient får tillgang till ytterligere 46 produksjonsanlegg og teknikksentra i 29 land pluss om lag 3500 flere ansatte enn tidligere.  

Virksomheten som er blitt tatt over omsetter for om lag 1,1 milliarder dollar, og vil fungere som en del av Avients enhet Color, Additives and Inks. 

Robert Patterson, adm. dir. og konsernsjef for Avient, sier i en pressemelding at selskapet under det nye varemerket "forener to globale ledere og skaper et spesialselskap med fokus på bærekraftige løsninger».

Som mange andre selskap har Avient blitt påvirket av den globale koronapandemien. Under en pressekonferanse i midten av juni sa Patterson at de forventer at salget i andre kvartal kommer til å gå ned med 20 prosent sammenliknet med andre kvartalet 2019 siden pandemien har bremset den økonomiske aktiviteten over hele verden. 

Patterson sa at selskapet har sett en nedgang i salget av kjøretøy- og forbrukervarer. 

- Automotive utgjør bare omtrent 10 prosent av vårt salg, men den sto for 40 prosent av vår salgsnedgang, sa han.

- Vi så også en mindre nedgang i spesialfarger for sportsutstyr og terrengkjøretøy.

Avients salg til industri-, forbruker- og olje- og gassmarkedene ble også i mindre grad påvirket. Selskapets salg til den marine sektoren gikk også ned.   

- Folk kjøpte båter, men det ble ikke produsert nye, sa Patterson. 

Han la til at Avient så en sterk etterspørsel i andre kvartal innen emballasje, som forventes å øke med fem prosent – og innen helse, som man forventer vil øke med åtte prosent.

- Vi var heldige som hadde produkter som brukes i medisinske applikasjoner som ansiktsmasker, senger og testutstyr og emballasje til fersk mat økt bærekraft, sa Patterson videre.

Før oppkjøpet av Clariant hadde Avient over 5600 ansatte globalt. I 2019 hadde selskapet en omsetning på 2,9 milliarder dollar.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063