23948sdkhjf

Gode tider for plastprodusent

OM BE Plast i Fredrikstad har hatt sin største omsetning og ordrereserve i selskapets 58-årige historie. Nå deles det ut bonus til de ansatte som følge av den gevinsten som investeringer i nye maskiner bedriften har gitt.

Det er Fredriksstad Blad (FB) som skriver at OM BE Plast AS på Selbakk utenfor Fredrikstad har den høyeste omsetningen og den beste ordrereserven i bedriftens historie. Det skjer etter at selskapet investerte fem millioner kroner i nye maskiner og nye ansatte.

-Vi deler ut den gevinsten som en ny maskin gir oss som bonus til de ansatte, sier direktør Bjørn Lie til FB.

OM BE Plast produserer produserer for tiden mest propeller til Sleipner og lampedeler til Glamox. OM BE Plast har satset lokalt, så kundene slipper å gå til Kina eller andre land i Asia for å skaffe deler. Lie sier til lokalavisa at med effektiv automatisering og roboter er det fullt mulig å produsere i Norge – noe OM Be Plast er et godt bevis på.

Ifølge FB investerer nå bedriften i tre nye robotiserte sprøytestøpemaskiner. Selskapet har i dag 32 ansatte, og omsetningen i fjor endte på 50 millioner kroner. Netto årsresultatet ble dermed på 1,5 millioner kroner.

Noen av kundene til OM BE Plast er kjente navn som Mascot, Sleipner, Glamox, Høiax, ABB, Autronica og VenSafe.

Bedriften får en god dose skattefunn-midler fra Forskningsrådet, nærmere bestemt 13 millioner kroner.

Sewlskapet, som ble etablert i 1962, ser for tiden etter verktøymakere. Man ønsker med andre ord å ansette flere – i disse korona-tider.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109