23948sdkhjf

Superskipet blir forsinket

Kjell Inge Røkkes forskningsfartøy – «Rev Ocean» - blir forsinket grunnet problemer ved verftet som ferdigstiller skipet.

Det går fram av en melding fra Rev Ocean.

"Rev Ocean" skal blant annet forske på marin forsøpling der plast er en sentral del av oppdraget. I tillegg til forskning skal skipet kunne ta med seg plastsøppel om bord og brenne det uten giftige utslipp.

Det er Vard Brattvåg som har fått i oppdrag å ferdigstille skipet, som kom til Norge fra det rumenske verftet Vard Tulcea i september i fjor. Nå varsler Vard Brattvåg at verftet opplever forsinkelser, noe som fører til at tidslinjen utsettes.

Det er dermed for tiden uklart når superskipet blir ferdig i Norge. I meldingen fra Rev Ocean går det fram at selskapet jobber med verftet for å få etablert en ny tidslinje, slik at man får klarhet i når forskningsskipet eventuelt kan være ferdig.

Planen var at skipet skulle være ferdig i 2021.

Det er selskapet Rev Ocean som står bak forskningsskipet, men Kjell Inge Røkke har gått inn med et vesentlig beløp som skal dekke byggingen av skipet pluss tre års drift. Til sammen fra selskapet og Røkke er det snakk om 500 millioner dollar.

Det er Vard Brattvåg som skal ferdigstille skipet og legge til det siste av vitenskapelig utstyr. Dette omfatter tråler, sonarsystem,laboratorier, undervannsroboter og annet teknisk utstyr.

«Rev Ocean» er et av de mest avanserte forskningsfartøyene som er blitt produsert. Det skal ifølge selskapet være et viktig verktøy for å kjempe mot utfordringene i havet. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095