23948sdkhjf

Fremskyndet millionutlysning: Sikrer og skaper arbeidsplasser innen plast og miljø

I april fremskyndet Handelens Miljøfond en utlysning for å sikre og skape arbeidsplasser innen plast og miljø. Nærmere 90 søknader kom inn og fondet gir nå ut nær 12 millioner kroner fordelt på alle Norges fylker og Svalbard.

- Da pandemien truet driftsgrunnlaget for mange virksomheter som er viktige for å redusere plastforurensingen, ville vi i Handelens Miljøfond bidra til å holde liv i driften, sier Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond.

- Vi er glade for å ha bidratt raskt til å holde miljøjobber i gang. I denne "koronautlysningen" har Handelens Miljøfond nå støttet 27 prosjekter, fordelt over hele landet. Nå får vi et bedre grunnlag for å trappe opp jobben mot plastforurensing når pandemien slipper taket, sier Hansson.

Koronapandemien har rammet bedrifter hardt. For å bidra til å sikre og skape arbeidsplasser innen plast og miljø, framskyndet Handelens Miljøfond en utlysning i april. I løpet av en søknadsperiode på 3 uker, kom det inn 87 søknader, hvorav 27 prosjekter nå har fått støtte. Fondet deler nå ut nær 12 millioner kroner til disse prosjektene, og dekker hele landet, inkludert Svalbard. Mest er gitt til arbeidsplasser knyttet til rydding av plast, etterfulgt av arbeid knyttet til ombruk og gjenvinning av plast.

Les mer her.

 

Kilde: Pressemelding fra NHO

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172