23948sdkhjf

Lanserer svart plastemballasje som kan gjenvinnes

En ny type svart plastemballasje som kan oppdages i sorteringsanlegg og dermed kan gjenvinnes er lansert.

Det er selskapet Superfos – nå en del av Berry Global-gruppen – som lanserer den nye typen svart plastemballasje som kan oppdages i sorteringsanlegg. Dermed kan også gjenvinnes. Det er packnews.no som skriver dette.

Det er ikke mange dagene sine plastforum skrev at flere nå endrer fargen på plastemballasjen fra svart til andre farger. Det gjaldt blant Mills. Men nå har altså Superfos kommet opp med en nyvinning, skriver packnews.

Svart er som kjent fortsatt ettertraktet som farge på plastemballasje, men den vanlige varianten av denne typen plast har vært vanskelig for å ha blitt oppdaget ved sorteringsanlegg som håndterer plastavfall.

Superfos tilbyr dermed nå bærekraftig svart farge til emballasje for næringsmidler og non-food. Den nye løsningen er basert på en svart masterbatch som ikke inneholder fargekomponenten «carbon black». Når ikke dette er tilstedet i svarte plasten, kan scannerne ved sorteringsanleggene oppdage den svarte plasten likevel. Og da kan den svarte plasten sorteres og gjenvinnes.

Den nye fargen uten carbon black er utviklet for ugjennomsiktige emballasjeløsninger laget av PE eller PP, skriver nettstedet videre.

– Superfos benytter en svart masterbatch av svært høy kvalitet. Den er fri for carbon black og inneholder pigmenter som gjør det enklere å detektere og sortere svart plast ved hjelp av NIR-anlegg. Dette kan øke gjenvinningen av svart plast, sier fabrikksjef Flemming Madsen hos Superfos.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094