23948sdkhjf

PVC-bransjen nærmer seg sitt sirkulære mål

Den europeiske PVC-bransjens frivillige tiltak for en bærekraftig utvikling – VinylPlus – gjenvant 77 313 tonn PVC i løpet av 2019. Dette tilsvarer mer enn 96 prosent av målet for 2020, som er satt til 800 000 tonn.

Det skriver plastnet.se.

PVC-bransjen er derfor på god vei til å kunne oppnå det nye målet for 2025, som er mer utfordrende for å kunne nå en sirkulær økonomi. Det nye målet er et tiltak som er koplet til EU-kommisjonens initiativ Circular Plastics Alliance, som skal øke gjenbruket, gjenvinningen og bruken av resirkulert plast.

Den europeiske PVC-industrien har gjennom sitt frivillige tiltak gjenvunnet 5,7 millioner tonn VC siden starten i 2000. Det har minsket utslippene av CO2 til atmosfæren med 11,4 millioner tonn, skriver plastnet.se videre.

Som et svar på EU-kommisjonens opprop om at hele plastindustrien skal forplikte seg til å øke gjenvinningen, har VinylPlus, tatt på seg jobben med å gjenvinne minst 900 000 tonn PVC pr år til nye produkter fram til og med 2025. Gjennom denne målsetningen har bransjen sagt at den i sitt arbeidet med å oppnå EUs handling for sirkulær økonomi og ambisjonene med EU-kommisjonens initiativ Circular Plastics Alliance, som trådte i kraft 2019 for å samarbeide og økt bruk av gjenvunnet plast.

PVC kan nemlig gjenbrukes og resirkuleres flere ganger uten at tape sine vesentlige egenskaper. Å gjenvinne dette materialet er en viktig del av Vinyl Plus’ frivillige arbeid for bærekraft og sirkulær økonomi. Gjenvinningsarbeidet forsterkes av sporbarhet og sertifiseringsssystem som garanterer sikkerheten og kvaliteten på det resirkulerte materialet og prosessene.

VinylPlus representerer mer enn 200 selskap som produserer PVC-råvarer, additiv og PVC-produkter. Det samordner også et nettverk med om lag 170 gjenvinningsstasjoner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.757