23948sdkhjf

Renault må kutte kraftig, men bilindustrien er på rett vei igjen

Samtidig med at meldingen om at Renault skal kutte 14.600 stillinger, viser ny undersøkelse at bilindustrien er i ferd med å hente seg opp igjen etter nedstengninen i mars.

Torsdag kveld kom meldingen om at den franske bilprodusenten Renault skulle kutte 14.600 stillinger i Frankrike over en treårsperiode. I tillegg skal 10.000 andre stillinger bort på verdensbasis. Dette kommer som en følge av koronapandemien. Renault må også justere kapasiteten i selskapets kostnadsreduksjonsplan på to milliarder Euro.

Samtidig med denne nedslående meldingen fra Renault, kommer Bilindustri-komponentgruppen FKS med en mer oppløftende melding. Ifølge en spørreundersøkelse viser det seg nemlig at bilindustrien er ferd med å hente seg inn igjen etter nedstengningene i flere europeiske land. Blant annet viser undersøkelsen at antall bedrifter som står helt stille under krisen, har blitt færre.

Det er plastnet.se, som skriver om spørreundersøkelsen.

På den produserende siden har selskap som delvis produserer økt fra 83,6 prosent i uke 20 til 87,8 prosent to uker senere. De som produserer for fullt har økt fra 9,5 prosent til 11 prosent. Dessuten har antall bedrifter som står helt stille gått ned.

Også på konsulentsiden har det vært en forbedring i situasjonen, skriver plastnet.se.

– Det er godt å se at utviklingen, om enn veldig langsomt, i alle fall går i riktig retning. Det kan forhåpentligvis gi et lite håp for de som fortsatt har vanskeligheter med å se en endring i situasjonen, sier Fredrik Sidahl. Han er adm. dir. i FKG.

Også når det gjelder permitteringer er det en positiv utvikling i bilindustrien. Undersøkelsen viser nemlig at noe færre permitteringer nå enn tidligere under krisen. I løpet av uke 20 var det 83 prosent som oppga at de måtte permitterem, mens tilsvarende tall i uke 22 landet på 75,5 prosent.

Til tross for at undersøkelsen viser en positiv utvikling, finnes det likevel tall som peker i motsatt retning, og spesielt gjelder det varsel om oppsigelser og permitteringer. For her er det nemlig en økning. På spørsmål om selskapene har varslet eller komme til å varsle om dette, svarer 5 prosent flere i uke 22 enn to uker tidligere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094