23948sdkhjf

Svart plast byttes ut for miljøet

Svart plast er ikke bra for miljøet, og nå tar norsk dagligevarebransje affære. De bytter nemlig ut svart plastemballasje med en annen farge.

– Svart plast er et problem. Vi har jobbet i mange år med å få produsenter til å velge en annen farge enn «carbon black», sier kommunikasjonsrådgiver Arve Martinsen i Grønt Punkt Norge til Dagsavisen.

I fjor benyttet Grønt Punkts medlemmer, som utgjør 6600, nærmere 85.000 tonn husholdningsplast. Det meste ble brukt til matvarer, men mer enn halvparten av denne plasten ble ikke gjenvunnet, skriver avisa.

Grønt Punkt Norge drifter returordninger for plastemballasje og jobber for at mer av nær 85.000 tonn husholdningsplast som brukes til å pakke inn matvarer, blir brukt på nytt i stedet for å bli brent som energi.

Noen av de automatiske sorteringsanleggene har nemlig problemer med å identifisere plast som er knallsvart fordi fargen ikke har refleksjon. Da blir brukt plast, som kunne blitt smeltet om til plastpellets, i stedet brent.

Nå bytter produsenter som Mills og Delikat gradvis ut svarte plastlokk og -bøtter ut med andre farger, blant annet burgunder.

Bare for Mills potetsalat sin del er det snakk om opptil 20 tonn plast.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078