23948sdkhjf

Nærmere en løsning på plastpelletsutslippet i Oslofjorden

 - Vi vil trolig finne bedriften som er ansvarlig for å ha sluppet ut plastpellets i Oslofjorden.

Det sier Thor Kamfjord hos Norner. Selskapet fikk oppdraget med å analysere plastpelletsene som er blitt funnet langs land i Østfold og Vestfold de siste ukene.

Det er Dagsavisen som skriver at bedriften som har sluppet ut plasten lever farlig, fordi pelletsene som er funnet og analysert, er produsert av en variant av plastmaterialet polypropen. Det er det ifølge Kamfjord svært få bedrifter som benytter dette.

- Det er også bare et fåtall produsenter av denne typen plastråstoff. Derfor snevrer etterforskningen seg inn, sier Kamfjord hos Norner.

Før påske ble det samlet inn flere 100 kilo av plastpelletsene langs strender og fjæra i Oslofjorden.

GODT HÅP: Thor Kamfjord hos Norner har et godt håp om å finne ut hvilken bedrift som slapp ut plastpelletsene som er funnet i Oslofjorden. FOTO: MORTEN DAHL

Fylkesmannen i Oslo og Viken har ifølge Dagsavisen sendt brev til flere bedrifter som har vært registrert som produsenter av den typen plast som er funnet. Bedriftene ble blant annet bedt om å opplyse om de bruker plastpellets, hvordan de lagrer dem, hvem de kjøper det av og hvem som transporterer dem.

Fylkesmannen har fått tilbakemelding fra fire selskap. I tillegg har fylkesmannen fått kjennskap til ytterligere nye bedrifter som benytter seg av plasten, og disse har mottatt et likelydende brev.

Hvis alt går etter planen er Thor Kamfjords håp at Norner får en match på noen prøver fra pelletslagre til bedriftene som er mest akuelle.

- Får vi en match med våre analyser, kan vi få i stand en dialog om hva som har skjedd, sier Kamfjord til Dagsavisen.

Han opplyser at plastpellets-typen som nå er analysert, blant annet brukes til produksjon av kloakk- og avløpsrør.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141