23948sdkhjf

Europas skumprodusenter regner med store tap

Europas produsenter av fleksibelt skum forventer at produksjonen kommer til å minke med mellom 30 og 80 prosent de nærmeste ukene, sammenliknet med normale forhold.  

Årsaken er klar: Effektene av koronakrisen og de nasjonale nedstengningene som rammer bransjen.

Den europeiske sammenslutningen for produsenter av fleksible polyuretanskumblokler, EuroPUR, sier at dette kan føre til at flere skumprodusenter tvinges til å stenge ned sine fabrikker.

Det er plastnet.se som skriver dette.

Organisasjonen har gjennomført en undersøkelse som viser at alle dedikerte fleksible skumbedrifter som leverer til bilindustrien allerede har stanset sin produksjon. De fleste fabrikker som leverer skum til møbel- og madrassmarkedet er stengt i den sørlige delen av Europa, og lenger nord er produksjonen mye lavere enn vanlig.  

De selskapene som fortsatt har sin produksjon i gang, virker å ha fokus på medisinske madrasser og netthandel.  

Men EuruPUR roper et varsko om at volum ikke noen steder kan kompensere for de produksjonsvolum som tapes for andre applikasjoner.

-Blant bedrifter som produserer medisinske madrasser begynner enkelte nå å rapportere om vanskeligheter med å få tak i bekledning til madrassene. Enkelte maskinprodusenter melder også om vanskeligheter med å få tak i reservedeler fra land som har stengt grensene, sier gruppen.

Mer enn 30 bedrifter fra hele Europa deltok i EuroPURs undersøkelse.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11