23948sdkhjf

Fortsatt stengt for Legos egne butikker

Samtidig med at Legos eier la fram et rekordresultat for 2019, kommer meldingen om at Lego forlenger stengingen av deres egne butikker til 12. april.

Som alle andre er Lego også rammet av korona-pandemien, og Lego opplyser nå at de fortsatt holder sine egne butikker stengt fram til 12. april. Kina er unntatt dette.

Dette skriver plastforum.dk.

Les også: Ikea lanserer Lego-kolleksjon

Til sammen finnes det 570 Lego-butikker verden over, hvorav Lego eier 150 selv. Det er disse 150 som nå skal holdes stengt til 12. april. Opprinnelig dato for avslutning av stenging var satt til 27. mars, men stengingen er nå altså opprettholdt til over påske.

Det var 18.mars at alle Legos egne butikker ble stengt for å hindre spredning av koronaviruset. Butikkene i Kina var ikke berørt av denne stengingen.

I en pressemelding fra Lego går det fram at det ikke er umulig at stengingen kan bli lengre. I de butikkene som Lego ikke selv eier, og hvor myndigheten ikke har stengt butikkene, er det iversksatt tiltak som skal hindre smittespredning.

I Danmark har Lego butikker i København og Billund.

Det er Kirkbi-konsernet som eier Lego med 75 prosent. I fjor hadde Kirkbi et overskudd som tilsvarer nesten 26 milliarder kroner, opplyses det. Det er nesten dobbelt så mye som året før. Da var overskuddet på litt mer enn 13 milliarder kroner.

Kirkbi opplyser at mye av grunnen til framgangen skyldes salg og inntjening hos Lego.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109