23948sdkhjf

Korona-verktøy for å hindre smitte

Et håndtak som du kan ta med deg og bruke i hverdagen i disse koronatider. Samtidig som det er lett å rengjøre. Det er hva Miko Plast har funnet opp.

De ansatte i Miko Plast stilte seg i disse korona-tider spørsmålet: Hva kan vi gjøre for å begrense spredningen? Miko Plasts ansatte er verken leger eller produsenter av antibac, men de kan plast.

Resultatet ble et 3D-printet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset. Filen er gratis for nedlasting på www.miko-plast.no.

Det nye håndtaket kalles C-Stop (Corona Stop), og er et enkelt, men effektivt verktøy for å unngå indirekte smitte og for å hindre å smitte andre. I en pressemelding opplyser Miko Plast at det var et viktig designkriterium at det er lite nok til at man enkelt ta det med seg i lomma, og at det også er lett å rengjøre for eksempel samtidig med at man vasker hendene. Det siste er svært viktig for å unngå at verktøyet ikke blir en smittekilde i seg selv.

   

   

SMITTE-HINDRING: Corona Stop fra Miko Plast kan brukes på ulike materialer for å hindre spredning av koronaviruset. FOTOS: MIKO PLAST

Folkehelseinstituttet (FHI) har opplyst at spesielt dørhåndtak, låser, såpedispensere, vasker og alle andre knapper og håndtak som vi omgir oss med er en stadig tilbakevendende smitteutfordring.

Siden det haster å få stoppet spredningen av koronaviruset, er det begrenset hvor mye tid man kan bruke på selve produktutviklingen. Men ansatte i Miko Plast har brukt C-stop selv de siste dagene, og synes det fungerer bra.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064