23948sdkhjf

Ny teknologi vil øke gjenvinning av plast

Ny lysstoffrørsteknologi bringer nytt liv til resirkulering av matemballasje.

Plastmatemballasje anses å være vanskelig å resirkulere delvis fordi det er vanskelig å bestemme i sorteringsanlegg hva slags plast de er laget av.

Nå har et britisk konsortium utviklet en teknologi som på en enkel måte muliggjør separasjon av plastemballasje basert på hvilken type plast de består av.

Teknologien, PRISM, sies å være veldig effektiv og i stand til å sortere en veldig utfordrende blanding av plastemballasje i resirkuleringsstrømmer som er egnet for ny matemballasje i et enkelt trinn med en renhet på 96 prosent. Konsortiet, med samme navn, er spesielt rettet mot merkeeiere som ønsker å øke sin andel av resirkulert materiale.

Teknologien bruker kodede lysstoffmerker identifisert med UV-lys og er ment å utfylle den eksisterende NIR-teknologien (nær infrarødt lys) som brukes i sorteringsanlegg i dag.

Bak konsortiet som utviklet teknologien er skjult Johnson Matthey, Brunel University, Mirage Inks og CCL Label.

Etter omfattende tester er teknologien nå godt testet i Municipal Recycling Facility (MRFs) og "plug-and-play" klar, ifølge Nextek, som koordinerer prosjektet. Teknologien bruker tradisjonelle merkingsmetoder, og merkene blir vanligvis brukt på en etikett eller hylse på flasken / beholderen som fjernes fra plasten under gjenvinningsprosessen.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094