23948sdkhjf

Samarbeid skaper biobasert fiber

Royal DSM, SABIC og UPM Biofuels har inngått samarbeid med Dyneema med høy ytelse.

Samarbeidet har som mål å lage en fiber basert på biobaserte råvarer. For å lykkes, må spillerne bruke Sabics Trucircle-løsning for sertifiserte fornybare produkter.

I desember 2019 kunngjorde DSM sine bærekraftsmål for sin høye ytelse ultrahøy molekylvekt polyetylen, Dyneema. Gjennom partnerskapet muliggjør DSM målet at minst 60 prosent av råvaren skal komme fra biobasert råvare innen 2030.

Fiberen, laget av biobasert materiale, vil være ISCC Plus-sertifisert og vil ikke kreve omklassifisering av nedstrøms produkter.

Biobasert UHMwPE-fiber vil være tilgjengelig fra april 2020.

UPM Biofuels produserer det biobaserte råstoffet BioVerno fra resten av masseprosessen. Dette blir deretter behandlet av Sabic for å lage fornybart etylen under Trucircle-paraplyen av løsninger.

Trucircle inkluderer sertifiserte fornybare produkter, spesifikt harpikser og kjemikalier fra biobaserte råvarer som ikke konkurrerer med næringskjeden og bidrar til å redusere karbondioksidutslipp.

Ved å bruke en massebalanseringsmetode vil DSM lage en biobasert UHMwPE-fiber med ensartet styrke og ytelse med redusert miljøpåvirkning.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172