23948sdkhjf

Stor kabelordre for Nexans

Nexans’ fabrikker på Rognan og i Halden skal produsere kabler for et felt øst i den Arabiske Gulfen.

Det melder subseaworldnews. Nexans har nemlig sikret seg en kontrakt for å levere 180 km med 230 kV kabler for det såkalte Marjan-feltet i den østlige delen av den Arabiske Gulfen.

Marjan-feltet er et av de eldste og største offshore olje- og gassfeltene i gulfen. Det ble oppdaget allerede i 1967, og er for tiden under en større utbygging. Det er kabler til denne utbyggingen som Nexans nå har sikret seg kontrakten på.

Nexans skal produsere de fiberoptiske kablene ved sin fabrikk i Rognan, mens undervannskablene i kompositt skal produseres ved selskapets fabrikk i Halden.

Nexans skal levere to lengder med 230 kV HVAC-undervannskabler . Nexans nye kabelleggingsfartøy, «Nexans Aurora», er hyret inn til prosjektet.

- Nexans er svært fornøyd med den tilliten vi er blitt vist, og vi ser fram til å bistå i utybbingenav Marjan-feltet. Vi har mer enn 60 års erfaring i å levere undervannskabler rundt omkring i verden, sier Ole Kristian Mysen. Han er salgssjef for Submarines og Land Systems i Nexans.

Kabel-installasjonen er ventet å starte i februar 2022.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125