23948sdkhjf

11 anbefalinger mot marin forsøpling

Åtte nordiske samarbeidspartnere foreslår nå 11 tiltak for å bekjempe marin forsøpling i Norden.

Samtlige nordiske land er rammet av marin forsøpling, og Nordisk ministerråd utgir nå en rapport med elleve anbefalinger mot marin forsøpling i Norden.

Rapporten fokuserer på forebygging gjennom holdningsskapende arbeid og kunnskapsbaserte beslutninger, og anbefalingene er basert på en fellesnordisk dialog gjennom prosjektet Nordic Coastal Clean Up.

- Behovet for tiltak mot forsøpling i de nordiske landene er stort, og tiltakene må utvikles i dialog med kildene og iverksettes på myndighetsnivå, sier Fanny Pindsle som er prosjektleder for Nordic Coastal Clean Up.

Blant anbefalingene er nasjonale strategier for å sikre FNs nullvisjon mot plast i havet, og en felles nordisk satsing for å få på plass tilfredsstillende avfallshåndtering i alle nordiske havner.

På sine nettsider forklarer Hold Norge Rent mer om de elleve tiltakene for å holde plast og annet søppel unna havene. 

Blant tiltakene finner man:

- Etablere nasjonale forpliktelser som sikrer tilstrekkelig med midler til både frivillig og profesjonell opprydding i samtlige nordiske land inkludert arbeid for å sikre bevisstgjøring om forsøpling.

-  Utvide produsentansvaret i henhold til EUs avfallsdirektiv og direktiv om engangsartikler.

Les mer om tiltakene hos Hold Norge Rent

Nordic Coastal Clean Up består av CSR Greenland, Hold Danmark Rent, Hold Norge Rent, Håll Sverige Rent, Landvernd, Pidä Saaristo Siistinä ry, Ringras og Ålands Natur & Miljö.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.266