23948sdkhjf

Fant plastbiter i fjæra fem år etter utslipp

Fem år etter at et kloakkrenseanlegg på Hisøya ved Arendal slupp ut seks millioner plastbiter, finner fortsatt strandryddere plastbiter langs strendene.

Etter uværet som har herjet Sør-Norge og kysten de seneste dagene, har plastbiter en tendens til å havne på strendene. Nå har plastrydder Mette Berg Nilsen funnet plastbiter som ble sluppet ut fra et kloakkrenseanlegg på Hisøya i Arendal funnet plastbiter langs strendene – fem år senere.

Det er NRK som skriver dette.

– Jeg synes det er trist at jeg fortsatt går og plukker slike plastbiter fem år etter hendelsen, sier Mette Berg Nielsen.

Ved et uhell ble det sluppet ut om lag seks millioner plastbiter fra kloakkrenseanlegget på Hisøya. Plastbitene som er på størrelse med sukkerbiter, dukket nok en gang opp etter uværet på Sørlandet forrige helg.

17.610 liter med plastbiter forsvant ut i havet en junidag i 2015. Av disse skal fortsatt 2000 liter fortsatt befinne seg i havet. Til tross for at det ble igangsatt en omfattende ryddeaksjon straks etter uhellet, plukkes det med jevne mellomrom opp plastbiter i fjæra ved Arendal.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094