23948sdkhjf

Norge og India skal jobbe mot plastforurensing

Norge og India er enige om å samarbeide tett for å undersøke muligheten for å etablere en global avtale for å stoppe plastforurensing.

Miljøministrene fra de to landene møttes i Gandhinagar i India under FNs konferanse om migrerende arter – CMS COP 13.

Den indiske miljøministeren Prakash Javadekar og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn ble enige om å fortsette og styrke samarbeidet om miljø og klima mellom de to landene, inkludert om havsaker.

- Plastforurensing finnes i hvert hjørne av verden. Mengden plastforsøpling i verdenshavene er urovekkende. Dette er en global bekymring fordi plastavfall distribueres langs havstrømmene, ofte langt borte fra opprinnelsespunktet, sier statsråd Rotevatn.

Ingen land kan løse dette problemet alene, sa de to ministerne i en felles uttalelse.

Ministerne var enige om at verdenshavene har nøkkelen til å møte mange av målene for bærekraftig utvikling. Integrert havforvaltning er sentralt for å oppnå en bærekraftig, blå økonomi.

I 2019 ble Indias statsminister Modi og statsminister Erna Solberg enige om et Memorandum of Understanding om India-Norway Ocean Dialogue og etableringen av en Joint Task Force for Blue Economy for Sustainable Development.

Som et ledd i samarbedt om Blue Economy for bærekraftig utvikling vil India og Norge signere en intensjonsavtale om integrert havforvaltning.

I den felles uttalelsen ble de to ministerne enige om å støtte globale tiltak for å adressere plastforurensing og undersøke muligheten for å etablere en ny global avtale om plastforurensing.

 

Kilde: Pressemelding fra Regjeringen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062