23948sdkhjf

Planlegger karbonfiberfabrikk i Sverige

Investeringsselskapet Invest i Norr håper at det tas en beslutning om å etablere en karbonfiberfabrikk i Piteå i løpet av de nærmeste to årene.

Det skriver plastnet.se. Det var et på et møte 14. februar at Ulf Westerberg fra Piteå Science park, presenterte etableringsplanene for karbonfiberfabrikk i Piteå for kommunens ledelse.

Det er investeringsselskapet Invest Norr som står bak planene og prosjektet, og som også fører samtalene med flere globale aktører om å etablere seg og sin virksomhet i Piteå kommune.

Seniorrådgiver Hans Hansson i Invest Norr sier til lokalavisa Piteå Tidningen at det finnes flere karbonfiber-produsenter i USA og Asia som har sagt seg interesserte. Det er nå samtaler i gang med disse aktørene.

- Vi håper at det kan tas en beslutning om etablering i løpet av 2021 eller 2022. Det finnes også planer om å etablere en produksjon av komposittdeler i Piteå, sier Hansson til lokalavisa.

Målsetningen er å skape en verdikjede for høyvolumproduksjon av komponenter i fiberkompositt i nordre del av Sverige. I prosjektet inngår blant annet forskningsinstituttet Rise pluss flere kompositt-selskap i Øjebyn.

I forbindelse med møtet tidligere i februar, delte Sparbanken Nord ut midler til fler aktører. Blant annet mottok Piteå Science Park en sjekk på 872.000 svenske kroner. Pengene skal brukes til et prosjekt med kreative selskapsklustere, utvikling av fiberkompositter i tillegg til midler for konferansen Biobase.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.189