23948sdkhjf

Plastpose vil koste sju kroner i Sverige

Svenske myndigheter vil fra mai innføre en skatt på tre kroner for plastposer. Det betyr at en plastpose da vil koste 7 kroner.

Det skriver NRK, som refererer den svenske riksdagens egne nettsider, der det er lagt ut informasjon om prisøkningen på plastposer. Bakgrunnen for økningen er at man ønsker å redusere bruken av plastposer og dermed minske plastavfall.

En vanlig plastpose – type handlepose – vil fra mai koste sju kroner, mens tynne plastposer til varer i løsvekt vil få en økning på 30 øre. Økningen for vanlige bæreposer er på tre kroner, skriver NRK.

Den svenske Riksdagen vedtok nylig å legge en skatt på tre kroner på plastposer, og tretti øre på tynne plastposer til varer i løsvekt.

Prisøkningen på plastposer kommer ikke særlig overraskende på våre naboer i øst. Den svenske regjeringen la allerede i fjor fram et forslag prisøkning gjennom skattelegging av plastposer. Det er ikke lenge siden de svenske politikerne ble enige om å innføre nye avgifter på plastposer, og at dette skal tre i kraft 1. mars i år, men svenskene trenger litt tid til å få omstilt seg så den nye avgiften vil først være i virke fra 1. mai.

Tidligere har det kostet to-tre kroner å kjøpe en plastpose i Sverige. Med den nye avgiften på tre kroner, vil en plastpose koste mellom seks og sju kroner, skriver NRK videre.

Målet til den svenske regjeringen er at svenskene i snitt skal forbruke 40 plastposer pr person i løpet av ett år i 2025 – slik EUs mål også er. I dag

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094