23948sdkhjf

To plasthaller brant ned

I løpet av fire dager brant to plasthaller ned. Mandagens brann i Vestfold var mest dramatisk da 10 ansatte ved Vestfold Plastindustri måtte evakueres.

En plasthall på Sunnmøre ble flammenes rov natt til fredag. Hallen tilhørte en bedrift som produserte plastbåter, ifølge flere medier.

Ingen er meldt skadet - verken i brannen i Andebu i Vestfold mandag, eller i Gursken på Sunnmøre fredag i forrige uke.

Brannen ved Vestfold Plastindustrier startet ved 20-tiden mandag kveld, og et par timer senere var brannvesenet i ferd med å slokke brannen. 10 ansatte ved bedriften og naboer i nærmeste omkrets ble evakuert. Det var en periode en frykt for at gassflasker skulle eksplodere, men det skjedde ikke. Folk ble bedt om å holde seg innendørs og lukke vinduer på grunn av giftig røyk.

Administrerende direktør i Vestfold Plastindustri AS, Jens Morten Johannesen, kaller brannen en katastrofe.

– Hallen som brenner, sørger for en tredel av omsetninga vår. Nå må vi bare få slukka, rydda opp og planlagt veien videre. Det viktigste nå er at alle ansatte er i god behold, sier Johannesen til NRK.

Det er polyesterproduksjonen som brenner.

– Det brenner som råolje, men heldigvis går røyken rett opp, forklarer Johannesen.

Den første brannen startet ved 04-tiden natt til sist fredag,og nødetatene rykket ut til en brann i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Senere på morgenkvisten meldte politiet at de fikk kontroll på brannen i den forstand at den ikke spredte seg. Plasthallen ble imidlertid totalskadet og brant helt ned, ifølge medier fredag morgen.

Hallen skal ifølge medier ha blitt benyttet til produksjon av plastbåter.

Fredag morgen og formiddag ble det gjennomført etterslokking. Det skal ikke ha vært mennesker inni hallen da brannen startet, og det er for tidlig å si hvor store verdier som har gått tapt i brannen.

Politiet opplyser at det også er for tidlig å si noe brannårsaken.

Det er ikke kommet fram hvilken bedrift som er rammet av brannen, men ifølge Google er det to ulike båtprodusenter som holder til i Budavegen på Gursken. Disse er GS Marine Produksjon AS og Proas AS.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078