23948sdkhjf

Orkla innfører pant på rengjøringsprodukter

Orkla i Sverige innfører pant på alle sine rengjøringsprodukter fra produsenten Grumme.

Det gjøres mulig gjennom et samarbeid med PantaPå, som er en app som gir rabatt på andre Grumme-produkter når man skanner den tomme forpakningen og kaster den i riktig beholder på gjenvinningsstasjonen.

Det er Recyclingnet.se som skriver dette.

- Vi jobber får et sirkulert kretsløp for alle våre forpakninger. Derfor er vi glade for at vi har fått i gang samarbeidet med PantaPå, ettersom dette gir et incitament for forbrukerne å gjenbruke. Samtidig som det gjør det lettere for oss som et stort dagligvarekonsern å få til et bedre kretsløp for våre forpakninger, sier Sofie Ek. Hun er kommunikasjonssjef for Orkla i Sverige.

I den første fasen vil alle rengjøringsproduktene i Grummes sortiment kunne pantes via PantaPå-appen. Fra midten av mars kommer det også til å være mulig å pante tomme forpakninger av vaskemidler fra Grumme, skriver Rcyclingnet.se videre.

- I dag er det mangel på gjenvunnet plast, noe som problematisk fordi vi helst ville at alle våre forpakninger var produsert av gjenvunnet plast. Ved å samarbeid med PantaPå håper vi å bidra til at mer plast blir gjenvunnet i Sverige, og kan gjenbrukes i nye forpakninger, sier Sophie Grönlund, som er brand manager for Grumme.

PantaPå har eksistert siden 2016, men det er først i den senere tid at appen er blitt lansert som pante-app for alle typer forpakninger. I løpet av de siste tre månedene har mer enn 250.000 plastforpakninger blitt pantet gjennom appen. Når flere selskap og privatpersoner kommer til å bruke PantaPå regner man med at mengden plastemballasje som gjenvinnes kommer til å øke betraktelig.

 Så gjenstår det å se om Orkla i Norge gjør det samme.

Kilde: Recyclingnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093