23948sdkhjf

Emballasje av tang i stedet for plast

To norske studenter har vunnet Herdersmerket for god design og arktikektur etter å ha funnet en metode som gjør at man kan klare seg uten plastemballasje rundt maten.

Og det uten at det går utover holdbarheten. Nå har de to norske studentene fått Hedersmerket for god design og arkitektur for prosjektet DYPP.

Prosjektet som studentene Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue på Design- og arkitekthøyskolen har holdt på med går ut på å erstatte plastemballasje med emballasje som kan spises, i tillegg til å være sunn. Emballasjen, som er dyrket fram av tang og tare fra havbruk, vil være som erstatning for plast.

De to har funnet ut at ved å bruke «tangens cellulose» - alginatet – vil det ikke være behov for plast som emballasje rundt matvarer. Alginatet blir nemlig til en slags gele som man kan dyppe grønnsaker og frukt i, og denne vil ha så å si samme holdbarhet som plastfolie, skriver NRK.

Juryen skriver i sin uttalelse: «Dette er et så banebrytende prosjekt at vi nesten mangler ord. Presist, innovativt, gjennomarbeidet og bærekraftig – det er imponerende mange gode kvaliteter her. Kan bety ny næring og industri langs hele kysten, krever lite investering og kan potensielt føre til store positive endringer innen emballasje».

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094