23948sdkhjf

Shell inn på PC-markedet

Shell har signert en avtale (Memorandum of Understanding) med CNOOC Oil & Petrochemicals, for å utvikle sin første produksjonsenhet for polykarbonat (PC) i kommersiell skala.

Anlegget vil være ligge ved CNOOC og Shell Petrochemical Co.s felles kjemiske kompleks i Huizhou, Kina.

Som et mellomtrinn har Shell allerede startet byggingen av en PC-utviklingsenhet ved sitt kjemiske fabrikk i Jurong Island i Singapore, melder magasinet Plastics Today.

Investeringen beskrives som en viktig del av Shells vekststrategi, som er designet rundt et utvidet og differensiert produktsortiment.

Den globale etterspørselen etter polykarbonat vokser med rundt 5,9 prosent årlig, og markedet forventes å nå 28,8 milliarder dollar innen 2026, ifølge en analyse fra Reports and Data.

- Shells inntreden i PC-markedet er et eksempel på vår kundestyrte vekststrategi i aksjon, sier Thomas Casparie, administrerende direktør i Shells globale kjemikalievirksomhet, i en utarbeidet uttalelse. Vi har en fordelaktig tilnærming fra et produksjonsperspektiv, og vurderer en rekke investeringer i en rekke kommersielle enheter for å betjene det økende antall polykarbonatkunder.

Shell kunngjør at de vil kombinere sin patenterte difenylkarbonat (DPC) prosessteknologi, som etter sigende oppnår betydelige kostnader, sikkerhet, effektivitet og karbonfotavtrykk, med smeltefase PC-teknologi lisensiert fra EPC Engineering & Technology GmbH i Tyskland.

Shells polykarbonat-enhet vil også produsere alkylkarbonater, som brukes til litium-ion-batterier som støtter energiovergangen.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.218