23948sdkhjf

Presenterer plattform for sirkulær plastindustri

En ny plattform som er skreddersydd for sirkulær plastindustri presenteres nå av Circularise Plastics.

Les også: Endring i matkontakt-forskriften

 

Dette skriver packnews.no.

I 2020 skal Circularise Plastics, som er grunnlagt av polyamidleverandøren DOMO, materialprodusenten Covestro og start-up-selskapet Circularise, gjennomføre en pilot for sitt blockchain-baserte sirkulære system for plast. Deretter skal markedet bli presentert for en demo.

Den nye løsningen har til hensikt å bevise hvor bærekraftig verdikjeden kan være og dermed skape tillit hos kundene. Løsningen gjør det nemlig mulig for produsentene å lage digitale versjoner av materialene basert på dokumentene som følger dem.

Les også: Norsk idè skal spare miljøet for flere hundre tonn plast pr år

– Vi ser at stadig flere selskaper i verdikjeden er interesserte i å skape en åpen standard for industrien. – Flere aktører ser verdien av å implementere nyt teknologi for å bli mer transparente. De innser også at de ikke kan gjøre dette alene,  sier Mesbah Sabur, gründer av Circularise ifølge packnews.no.

Circular Plastics er tilgjengelig for alle organisasjoner som produserer, prosesserer, resirkulerer eller bruker plast, og man oppmuntrer til en bred markedsadopsjon.

Ifølge Dr. Burkhard Zimmermann, som er sjef for strategi, bærekraft og digtalisering i Covestro Polyrcarbonates, er fordelene ved det nye systemet avhengig litt av hvor de forskjellige aktørene befinner seg i verdikjeden.

– For bedrifter som leverer, bearbeider eller støper materialer innebærer deltakelsen i Circularise Plastics økt materialverdi, siden man kan legge til sertifikater for plastråstoff, tilsetninger, fargestoffer og ethvert material som produseres. – For OEM-er og merkevareeiere vil systemet avsløre varenes opprinnelse og gi innsyn i miljøpåvirkningen, sier han.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172