23948sdkhjf

Norner med russisk samarbeid

SIBUR, det største integrerte petrokjemiske selskapet i Russland, og Norner har inngått en avtale om samarbeid innen produktutvikling og polymergjenbruk ved SIBURs PolyLab.

Les også: Plastpellets-mysteriet trolig oppklart

Det skriver selskapene i en pressemelding. Takket være deres varighet, styrke og miljøvennlighet og andre fordeler, er polymer, polytetylen og polypropylen svært utbredte materialer som brukes i produkter innen bilbransjen, helsebransjen, matbransjen og i andre næringer.

SIBURSs PolyLabs prioritet er å framheve polymer både til produksjon av eksisterende produkter og til å skape innovative produktløsninger for å drive teknologien framover.

PolyLab vil også være langt framme på å gjenbruke materialer og applikasjoner av polymer i sirkulærøkonomien. Nå ønsker man at prøver av nye PE og PP-karakterer vil bli omgjort ved senterets pilot for produksjon av rør, medisinartikler, filmer, matpakking, kontainere og andre produkter. Dette vil gi en dypere innsikt i polymers muligheter og deres påvirkning av sluttproduktets kvalitet for å forbedre materialene og øke produksjonseffektiviteten.

Som en ledende forsknings- og utviklingsinstitusjon, har norske Norner mange års erfaring i praktisk og teoretisk med å syntesisere, modifisere og gjenbruke polymer og tilpasse behovene til sluttbrukerne. Norner har jobbet med Sibur i flere prosjekter i løpet av de siste sju årene, noe som har ført til kostnadsreduksjoner og fremmet verdimessige polymer.

Les også: Nærmere en løsning på plastpelletsutslippet i Oslofjorden

- Vi er stolte av å se PolyLab som et resultat av samarbeidet med SIBUR, sier Lars H Evensen i pressemeldingen. Han er leder for forretningsutvikling hos Norner.

-Plastindustrien mener at plast er en verdifull ressurs som kan gi mange fordeler i et moderne samfunn og som kan bidra til en mer bærekraftig polymerindustri. Å investere I forskning og utvikling slik vi nå gjør med SIBUR er den eneste muligheten å nå dette målet på, sier han videre.

-Å samarbeide Norner vil ta vår polymerproduksjon til et nytt nivå, og vil hjelpe oss å gjennomføre vanskelige karakterer som vil etterleve de høyeste miljøstandardene. Jeg er helt sikker på at vårt samarbeid vil gjøre at gjenbruksmarkedet blir ennå bedre, sier Sergej Komyshan i SIBUR.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.063