23948sdkhjf

Vil standardisere biologisk nedbrytbar plast

Den japanske regjeringen planlegger et initiativ for å standardisere plastmaterialer som kan brytes ned av marine mikrober for å fremme den typen bionedbrytbart materiale.

Dette skriver Plastforums svenske søsterside.

Initiativet er en del av kampen mot marine forurensning av plastavfall som ikke kan brytes ned i det naturlige miljøet, som er et av flere emner som forventes å bli tatt opp på et toppmøte i Osaka i slutten av juni.

Regjeringens mål er å vedta en handlingsplan, der den fremmer overgang til biologisk nedbrytbare plastmaterialer.

Hvert år frigjøres omtrent åtte millioner tonn ikke-biologisk nedbrytbart plastavfall i sjøen, antas det. Økonomi-, handels- og industriministeriet planlegger derfor sammen med Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), plastprodusenter og nærstående industrigrupper å etablere en samarbeidsorganisasjon sommeren 2019, som skal studere måter å måle og evaluere sjøvannets kvalitet og temperaturer som fører til nedbrytning av nye plastmaterialer.

Departementet har som mål å presentere relaterte forslag til International Standardization Organization, ISO, tidlig i 2020.

Så langt har to japanske selskaper utviklet biologisk nedbrytbare plastmaterialer og kommersialisert dem, inkludert for produksjon av poser og sugerør.

Da produksjonskostnadene til de nye plastmaterialene er flere ganger høyere enn de eksisterende plastmaterialene, vil det japanske initiativet forsøke å utvikle teknikker for å redusere kostnadene innen 2025, helt til verdensutstillingen holdes i Osaka.

Videre vil initiativet streve for å forlenge bruken av bionedbrytbare plastmaterialer til vaskemiddelflasker og matemballasje for å stimulere etterspørselen etter bionedbrytbare materialer.

Initiativet vil også skape et symbol for bionedbrytbar plast og undersøke mulighetene for et innsamlings- og resirkuleringssystem for denne typen plast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.376