23948sdkhjf

Biobe forblir og videreutvikles i Fredrikstad

Virksomheten til Biobe AS i Fredrikstad blir likevel ikke flyttet til Trøndelag. Det ble bekreftet da styret i BEWI Drift Holding AS, som er eier av Biobe AS, hadde møte 9. april 2019. Styret besluttet å videreføre produksjonsvirksomheten i Fredrikstad.

BEWi Drift Holding overtok eierskapet i Biobe sist sommer og i januar i år ble det kjent at styret vurderte å flytte Biobes termoplastvirksomhet til BEWi Norplasta i Stjørdal.

Biobe bedriver både termoplast- og herdeplastproduksjon samt metallproduksjon i Fredrikstad. Termoplastproduksjonen utgjør den største virksomheten og det var sprøytestøpevirksomheten som var vurdert lagt til Trøndelag.

Biobe er også en slags attføringsbedrift, der de tar inn brukere fra institusjoner i Fredrikstad-området, slik at disse får jobberfaring.

Biobe har i dag 40 ansatte og hadde i 2018 en omsetning på rundt 70 mill. kroner. Blant de ansatte er man glade over vedtaket etter at det har vært knyttet stor spenning og uro til hva som skulle skje med virksomheten.

Jens Christian Hernes, som er adm. direktør i BEWi Drift Holding, skriver i en pressemelding at styrevedtaket er et resultat av en prosess som er kjørt i tett dialog med ansattes representanter i Biobe AS siden januar i år.

– Administrasjonen vil berømme de ansatte for løsningsorientering og kreativitet når det gjelder å legge til rette for en bærekraftig bedrift, skriver Hernes.

Nå ønsker styret i BEWi Drift Holding sammen med Biobes ansatte å rette fokus mot å videreutvikle den kompetansen som ligger i bedriften og nærmiljøet, samtidig som man legger til rette for en økonomisk sunn virksomhet.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078