23948sdkhjf

Kambo Marina har ryddet 40 båtvrak i Hvaler- og Fredrikstad-skjærgården

Arbeidet har pågått i sommer og det gjenstår trolig 100 båtvrak før det er «tomt».

RYDDER GAMLE BÅTER: For tredje sommeren på rad samler Kambo Marina inn kondemnable båter i Hvaler- og Fredrikstad-skjærgården.

Det skriver Fredrikstad Blad i en artikkel.

– Jobben ser ut til aldri å ta slutt. Det er haugevis av båter, sier Ketil Svelland, innehaver av Kambo Marina, det største båtbergingsfirmaet i Oslofjorden til Fredrikstad Blad.

Populært med henting av båter

Det er Handelens Miljøfond som finansierer prosjektet. Fredrikstad og Hvaler og resten av Østfoldkysten fikk være med fra 2021.

Det kommer stadig meldinger om flere båter. Svelland anslår at det fortsatt ligger rundt 100 båter ved og i skjærgården deres.

Flest småbåter i hyttekommunene

Svelland forteller til Fredrikstad Blad at Hvaler er en typisk hyttekommune med mindre båter, i motsetning til Oslo med hovedsakelig større båter.

Kambo Marina henter båter langs kysten fra Oslo til svenskegrensen. De henter også båter på den andre siden av fjorden, helt ned til Kragerø.

Båtene de samler inn blir knust, og kjørt til et annet firma som sender det hele videre. Før destrueringen blir båtene strippet ned for utstyr, som blir solgt på nett.

Joller er enkle, mens snekker og daycruisere har svært mye utstyr. Bortsett fra skrog, selges alt som er brukbart. Skrogene har de ikke lov til å selge.

Kilde: Artikkel i Fredrikstad blad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079