23948sdkhjf

3d-printing gir konkurransefortrinn

90 prosent av bedriftene oppga i en verdensomspennende undersøkelse, at 3d-printerteknikk gir deres foretak konkurransefordeler samtidig som teknikken er en viktig del av deres tilvirkningsprosess og forretningsstrategi.

Det skriver 3dpnorge.no. Rapporten er utarbeidet av servicebyrået Sculpteos, og foretas årlig og mer enn 1000 selskap verden over er blitt spurt om hvilken rolle 3d-printing spiller for deres bedrift. Rapporten «State of 3D Printing» er fordelt etter industrier som konsument, industri, high tech, tjenester og medisin. I år har ifølge 3dpnorge.no Sculpteo lagt ekstra stor vekt på å forstå og forklare de hovedsakelige drivkreftene som påvirker bransjens utvikling.

Undersøkelsen viser blant annet at 3d-printerbransjen begynner å modne, ikke minst ved at nesten halvparten av de deltakende foretakene oppgir at de ser en økende ROI på sine investeringer i additiv teknikk.

Mer enn halvparten av bedriftene som har svart – 55 prosent – sier videre at de antar at de får høyere kostander for sine 3d-print-aktiviteter inneværende år. Samtidig kommer prispresset til å påvirke bransjen og utbredelsen av 3d-printerbruk.

En stor majoritet, hele 90 prosent, oppga at 3d-printerteknikk gir deres foretak konkurransefordeler samtidig som teknikken er en viktig del av deres tilvirkningsprosess og forretningsstrategi. Sculpteos konklusjon er at dette er et viktig tegn på en modning i bransjen, skriver 3dpnorge.no videre.

28 prosent av de som deltok i rapporten benytter seg av 3d-printere for å korte ned produksjonutviklingstiden. Samtidig mener 16 prosent at de benytter teknikken for å tilvirke skreddersydde produkter. 13 prosent oppga at 3d-printeren bidrar til en økt produksjonsfleksibilitet. Prototyper og funksjonsprototyper er de vanligste bruksområdene på henholdsvis 34 og 23 prosent.

På materialsiden er det fortsatt plast som er dominerende, 88 prosent oppgir at de benytter dette materialet. På andre plass kommer resin, sandsten , voks og keramer. I en ny seksjon undersøker Sculpteo i år hvilket nivå brukerne mener seg å tilhøre – nybegynner, middels eller ekspert. 40 prosent oppga at de er nybegynnere, 40 prosent sier seg å være middels erfarne, mens 20 prosent oppir at de er eksperter. De fleste har benyttet teknologien i 3-5 år.

Når det gjelder fremtiden så undersøkte Sculpteo hva man tror kommer til å påvirke utviklingen mest. Her oppga 17 prosent prissenkninger, fulgt av innovasjoner, metallprinterteknikk, produksjonshastighet og nye materialer.

 

Kilde: 3dpnorge.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082