23948sdkhjf

Vindfarm-kabler skal lages i Drammen

Prysmanian Group har fått en stor kontrakt verd om lag 30 millioner Euro med Province Grand Large (PLG). Dette er et stort vindfarm-prosjekt i Sør-Frankrike. Prysmians avdelinger i Drammen og Vilanova i Spania skal produsere kablene som skal brukes under vann, mens land-kablene skal produseres ved fabrikken i franske Gron.

Prysmian i Drammen – også kjent som «Kabel’n» - og den spanske fabrikken skal til sammen lage 3 kilometer med subsea-kabler og 19 kilometer med «eksport-kabler» i tillegg til at den franske fabrikken skal lage 9 kilometer land-kabler. Det er med andre ord en stor ordre som Prysmanian har sikret seg.

- Denne kontrakten bekrefter igjen at vi er i førersetet når det gjelder utvikling av innovative vindparker. Vi er også verdensledende på prosjektstyring og mulighetene dette gir, noe som gjør at vi kan tilby kundetilpassede høy-ytelsesløsninger for våre kunder, sier Hakan Ozmen, som er leder for ESVP-prosjekter i Prysmian Group.

En talsmann for Prysmian Group sier videre at dette vindfarm-prosjektet er det første hvor gruppen bruker nyvinningen 66 kV undervannskabler med EPR-isolasjon. Videre er dette det første flytende kommersielle vindkraftprosjektet i Frankrike. PLG-prosjektet omfatter også PRY-CAM permanent overvåkningsysystem, som er utviklet i nært samarbeid med sine kunder.

Vindkraft-farmen er tenkt å være i drift i 2021. Den vil gi 24 MW med ren, trygg og pålitelig energi til mer enn 40.000 husstander i Frankrike, og bidra til den økende industrien med fornybare energiressurser

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095