23948sdkhjf

Volkswagen øker bruken av lettvektsmaterialer i hel-elektriske biler

Volkswagen, verdens største bilprodusent, har uttalt at selskapet vil presentere «et nytt elektrisk kjøretøy hver måned fra 2022». Det høres voldsomt ut, men VWs folk understreket på den årlige konferansen for el-biler, nylig holdt i Berlin, at VW forplikter seg til å sette enormt fokus på elektriske biler.

VW, som også bygger Porsche, Skoda og Bentley merkene, forbereder seg på å lansere sin første, spesialbygde elbil, VW iD. Den tyske motorgiganten vil også begynne å levere veggbokser for lading til EV-bilkjøpere, priset til rundt 2.900 norske kroner.

 I følge VW-konsernets ledelse har man de siste månedene lagt det meste annet til side for å implementere konsernets nye «veikart E», eller mer språklig korrekt: «Roadmap E». Dette veikartet, eller planene for fremtiden, ble lansert sist høst. Da signaliserte VW at planene var klare for å bygge opp en produksjonskapasitet tilstrekkelig for årlig å kunne produsere tre millioner elektriske biler innen 2025 og presentere 80 nye, elektriske modeller fra VW-gruppen innen den tid.

– Bare i år vil VW-konsernet presentere ni nye modeller, hvorav tre blir helelektriske. Disse kan legges til vår portefølje av åtte eksisterende e-biler og plug-in hybrider, kunne Matthias Müller, konsernsjefen i VW-konsernet, fortelle på e-bil konferansen i Berlin.

 Bilene skal gjøres lettere enn dagens biler. Utstrakt bruk av plast- og kompositter inngår for å få til dette. Kontrakter for produksjon diskuteres, men er foreløpig ikke sluppet.

VW opplyser at konsernet for øyeblikket produserer elektriske kjøretøyer på tre steder. Om to år er det planlagt at ytterligere ni konsernanlegg skal utstyres kun for e-biler.

For å sikre tilstrekkelig batterikapasitet for den massive utvidelsen av miljøvennlig, elektrisk mobilitet, er det allerede inngått partnerskap med batteriprodusenter for leveranser i Europa og Kina. Kontraktene som allerede er tildelt, har en samlet verdi av rundt 20 milliarder euro eller 190 milliarder kroner.

På Genèves internasjonale motorshow nylig, presenterte VW-konsernet innovasjoner som bl.a. Audi e-tron, Porsche Mission E og I.D. Vizzion, et annet medlem av Volkswagens I.D.-familie.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078