23948sdkhjf

Plastech er ny majoritetseier i Kautex

Det østerrikske selskapet Plastech Beteiligungs GmbH har ervervet 74,9 prosent av aksjene i Kautex Maschinenbau og går dermed inn som en sterk majoritetseier.

Det har vært investeringsselskapet Capiton AG som har vært den største majoritetseieren i Kautex etter at de kjøpte seg inn i selskapet i 2013. Nå har altså Plastech overtatt den store aksjeposten.

 

Kautex skriver i en pressemelding at selskapet har hatt kontinuerlig vekst de siste 12 årene. I 2006 hadde Kautex en omsetning på rundt 60 mill. euro. Nå omsettes det for over 140 mill. euro.

Olaf Weiland, som er adm.direktør i Kautex, er fornøyd med å ha fått ny majoritetseier, bl.a. takket være dette selskapets fokus på plastteknologi.

– Vi skal løse kundenes utfordringer. Det er selve kjernekompetansen vår. Fokuseringen på slike løsninger deles av vår nye majoritetseier, sier Weiland.

I pressemeldingen forteller Kautex kort om at Plastech er et uavhengig investeringsselskap som går inn i små og mellomstore selskaper i plastindustrien. Eierne bak selskapet skal ha lang erfaring fra plastindustrien.

Innen avtalen formelt er i orden, skal konkurransemyndighetene godkjenne handelen. Det er forventet å skje senest i løpet av mars 2018.

(Kilde: Plastforum, Sverige/Malin Folkesson)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157