23948sdkhjf

UPM Biofuels og ZERO inngår samarbeidsavtale

UPM Biofuels og Miljøstiftelsen ZERO har inngått samarbeid for å realisere det grønne skiftet i transportsektoren og i petrokjemisektoren - herunder fornybar plast.

Samarbeidet mellom de to fokuserer på å skape forutsigbare og langsiktige rammevilkår for bærekraftig, avansert biodrivstoff innen 2030, og muliggjøre reduksjon av klimagassutslipp i transportsektoren.

Videre vil de to øke kunnskapene om bærekraftige, biobaserte produkter til erstatning for fossilt, eksempelvis bioplast.

Arbeidet fokuserer på dialog og kunnskapsbygging for sentrale beslutningstakere i politikk, forvaltning og næringsliv, med ønske om å fremme overgangen til en bredere bioøkonomi.

 

– Vi vil fremme ny, utslippsfri teknologi som muliggjør energiløsninger uten å skade miljøet. ZERO og UPM Biofuels deler samme visjon, og derfor ser vi stor verdi i dette samarbeidet, sier Kåre Gunnar Fløystad, fagsjef i ZERO.

Samarbeidspartnerne arbeider for avansert biodrivstoff og bærekraftige, biobaserte produkter som kan gi betydelig reduksjon i klimagassutslippene gjennom livsløpet fra råstoff til sluttprodukt, sammenlignet med fossile brensler og produkter.

 

– For oss er samarbeidet med ZERO en flott mulighet til i fellesskap å fremme bærekraftige lavutslippsløsninger for transport og petrokjemisk sektorer, og støtte overgangen til både sirkulær- og bioøkonomi. UPM BioVerno, vår fornybare diesel og nafta-produkter, er produsert fra skogsråstoff. De er gode eksempler på drivstoff som erstatter fossile brensler og reduserer klimagassutslipp, sier Maiju Helin, leder for bærekraft og markedsutvikling hos UPM Biofuels. 

 

UPMs skogsbaserte nafta fungerer også godt som råmateriale for bioplast og annen produksjon av biomaterialer. Det er et presserende behov for ulike klimaløsninger. Bærekraftig utvikling handler om gradvis forandring mot et renere klima og fornybare energikilder. Bærekraftige produksjonsmetoder er nøkkelen til å redusere vårt økologiske fotavtrykk. Endringer i infrastruktur, produksjonssystemer og forbrukeradferd går sakte, og det krever politisk støtte med klar retning og kontinuitet.

UPMs ledelse forteller at de er forpliktet til å øke sitt tilbud av bærekraftige produkter til forskjellige sektorer og de vil engasjere seg med sivilsamfunnet for å fremme forandringene som kreves i en miljøvennlig bioøkonomi.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094