23948sdkhjf

Mehren Rubber AS inn i Trelleborg

Trelleborg Engineered Systems undertegnet i sommer avtalen som gjør at Mehren Rubber AS blir en del av Trelleborg-konsernet så snart alle formaliteter er på plass – trolig i løpet av 3. kvartal i år.

Mehren Rubber i Sande, 20 km sør for Drammen, har i en årrekke vært blant nestorene i norsk gummiindustri. Gjennom bevisst satsing har bedriften kommet inn på viktige nisjeområder mot offshore-markedet. Arbeidet med å utvikle og produsere såkalte «Swell Packers» for selskapet Easy Well Solutions AS – som nå inngår i Halliburton, har vært svært suksessfullt. Swell Packers er simpelthen pakninger som gir ekstreme tetninger i området mellom oljerørene og brønnveggene som bores. Gjennom en termodynamisk absorpsjon mellom gummi og olje ekspanderer gummitykkelsen under bruk med 100-120 %, uten at gummiens molekylstruktur ødelegges. Det gir effektiv tetning for så vel vann- som oljegjennomtrengning. Motstandsdyktigheten mot olje og aggressive kjemikalier er også meget god – noe som gir lang levetid for disse pakningene. Mehren Rubber har dessuten utviklet et eget system for ekstrudering av gummi direkte på mansjettene som utgjør selve produktet. «Swell Packers» og andre nisjeprodukter mot oljebransjen er altså blitt et svært viktig område for Mehren Rubber og en salgssuksess av dimensjoner for Easy Well Solutions. Det er åpenbart dette produktet som har gjort at Trelleborg har kastet sine øyne på Sande-bedriften.
Mehren Rubber har i løpet av et års tid økt omsetningen med innpå 20 millioner kroner. Bedriften med 30 ansatte omsatte i fjor for 54 millioner kroner. Trelleborg-konsernet omsetter forøvrig for 5,3 milliarder svenske kroner og har rundt 3.700 ansatte. Plastforum mener det ikke er unaturlig å tenke seg at det vil skje en samordning av noen av aktivitetene mellom Mehren Rubber og Trelleborg Viking i Mjøndalen. Går alle formaliteter i orden vil Mehren Rubber være en Trelleborg-bedrift i løpet av 3. kvartal 2006.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078