23948sdkhjf

Plexx storsatser i Värmland

For drøyt to år siden startet Plexx forsiktig opp med en svensk datterbedrift i Svanskogi Värmland. Omsetningen har raskt vokst fra 3 millioner SEK til årets forventede 30 millioner. Nå er de gamle lokalene på 500 m2 er blitt til 2.500 og det er investert for rundt 30 millioner SEK. Svensker og nordmenn strålte om kapp da det nye anlegget ble offisielt åpnet 23. august i år.

Plexx er beskjeftiget med vakuumforming og har altså hatt en formidabel vekst i Svanskog. Samtidig går det svært bra med virksomheten i Fredrikstad – der salgsavdeling og hovedkontor ligger. På begge produksjonsstedene jobbes det for tiden døgnkontinuerlig – på tre skift. Og det er lite som tyder på at den internasjonale etterspørselen etter vakuumformede detaljer snarlig skal gå ned – trolig tvert om.
Store maskininvesteringer

Plexx har fått god plass i deler av lokalene til det som engang var Svaneholms bruk. 2500 m2 er tatt i bruk til stor produksjonshall samt tilhørende høylager. Det er ytterligere ekspansjonsmuligheter. Plexx har satset på utstyr fra Geiss både i Sverige og Norge. – Én leverandør letter service og logistikk, mener markedssjef Kai Karlsen. I Svanskog er det investert i to høyautomatiserte og store vakuumformingsmaskiner av typen T8 samt tre store frese-/maskineringssentra. Totalt er det brukt rundt 30 millioner svenske kroner i det nye anlegget – som gir arbeid til 15 ansatte.

– Veksten vil nok i stor grad komme i Svanskog, men produksjon, salg og administrasjon skal fortsatt være i Fredrikstad, fortalte daglig leder Arild S. Johnsen. Han har for øvrig målsatt at Plexx skal bli en ledende leverandør i det europeiske markedet.

Plexx vil i år få en samlet omsetning på 80-90 millioner kroner, hvorav det meste går til eksport.

Gratulerer, Plexx!

Tekst og fotos: Asle Isaksen, asle@industrimedia.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062